sharon-mccutcheon-Jv_oD5CuVfw-unsplash
- Vi planlegger å bruke dette som en ‘personlig trener’ for våre ledere, sier HR Direktør Linda Kayser i Volvat Medisinske Senter.

Helseaktørene Volvat og Helse Førde:

Kjærlighet må bli stuerent i styrerommet

Begrepet kjærlighet må bli stuerent i flere rom. Også i akademisk og forretningsmessig sammenheng. Noen vil garantert oppfatte det som en useriøs sammenblanding, men mange kvantitativt styrte økonomiske teoretikere har mye å lære. – Hos oss i Dialead er kjærlighet selve rettesnoren for de ledelses-verktøyene vi bruker maskinlæring og kunstig intelligens for å utvikle, sier daglig leder Gro Mykkeltvedt.

For Dialead er det åpenbart at, som Norges første Helseminister og medlem i Dialeads Advisory Board, Werner Christie sier; kjærlighet, erotikk og omsorg og i forlengelsen av det, empati, er evolusjonens viktigste drivkrefter. Bare følg med i fuglekassene om våren, eller maurtuene, illustrerer Christie. – Vi kan gjerne se på moderne demokratiske velfredsstater som historiens hittil høyeste uttrykk for menneskenes gjensidige empati, omsorg og kjærlighet.

Mange meningsfeller hevder stadig oftere at det blir feil å tolke Charles Darwin og hans evolusjonsteori som at det er den «sterkeste» som styrer evolusjonen. «Survival of the fittest» betyr faktisk noe annet: Det er tilpasning som fungerer best. Og kjærlighet går ut på å skape et godt liv sammen, gjør det ikke? Slik som også våre visjoner bak FNs bærekraftmål, «Well-Being» og livskvalitet legger opp til.

Verdt å merke seg er at «kjærlighet» også er et av de viktigste litterære tema vi har, selv om ledelses-litteraturen til nå har omtalt dette i veldig beskjeden grad.»

Werner Christie

Å gi kjærligheten en sjanse krever også mot. Man må utgjøre en forskjell; differensiere seg. Da er det viktig å definere en hensikt med det man driver med. Et formål. «Purpose» som de som jobber med bedriftskultur kaller det. Fordi det er relasjonene menneskene imellom som skaper kultur.

Historien har i all tid vist at de artene som samarbeider, uten sammenligning er de mest suksessfulle på kloden. – Da må vi holde narsissistiske mennesker i sjakk; de er ødeleggende for solidariske, samarbeidende kulturer og organisasjoner, sier Christie. Vi har dessverre sett ferske eksempler på det fra både i vest og øst den siste tiden. 

En av våre mest erfarne helseledere og lege Stener Kvinnsland sa en gang på Handelshøyskolen BI at lederes viktigste og grunnleggende egenskap er at man må være glad i mennesker. Mye erfaring tilsier at han har rett i det. Så ja, la oss forsøke å bruke det ordet «Kjærlighet» i ledelsessammenheng.

– Lederskap er sosialt konstruert, og vi skal jobbe for at kjærlighet blir ledestjernen organisasjonene vi skal hjelpe, sier Mykkeltvedt.  – Medmennesker og medarbeidere får for lite oppmerksomhet og kjærlighet og er for lite vennlige med seg selv og andre. Det skaper utrygge ledere, medarbeidere og organisasjoner. Samhold, effektivitet og resultat i organisasjoner over hele verden påvirkes av denne utfordringen. Dette koster milliarder i form av sykefravær, konflikter og dårlig arbeidsmiljø. 

– Vi mennesker har vanskelig for å endre vaner og livsførsel. Å føle seg fri er et av våre mest grunnleggende behov i livet. Frihet skaper vi likevel best i fellesskap. På egenhånd føler vi oss faktisk ofte mer hjelpeløse, alene og ufrie. Likeledes; for å være trygge, må vi også ha følt utrygghet på kroppen. Vi må lære å stå i utryggheten som endring og utvikling innebærer. Vi har grublet lenge på hvorfor ingen har klart å gi oss enkle, gode og lett tilgjengelige verktøy for å møte disse utfordringene. Det vil vi prøve å gjøre noe med.

Å lede mennesker på sitt beste

– Som ledere må vi finne en god balanse mellom egen kapasitet organisasjonens ressurser og de ansattes behov og potensial.  Å motivere medarbeidere gjennom å skape trygghet og omforente visjoner og mål, krever personlig overskudd, gode verktøy og relevant innsikt.

Dialead Coach er eit digitalt verktøy for trening i relasjonskompetanse, i og på tvers av organisasjonen

Gro Mykkeltvedt

CEO og founder

Ved hjelp av ML og AI skal vi håndtere utrygghet, ufrihet og urettferdighet.

– Nå lager vi et organisasjonsverktøy som handler om ledelse i vår tid, og som gjør at organisasjoner, kommuner og institusjoner kan samarbeide og samhandle optimalt. Ved hjelp av ML og AI skal vår datafangst håndtere utrygghet, ufrihet og urettferdighet.

Systemet trener de ansatte til å forstå kompleksitetene som skal til for god samhandling og kultur.

Meir spennende lesing

Nytt HR-verktøy fra Sogn

Nytt HR-verktøy fra Sogn skal erobre verden med kjærleik: dei første pilotkundane er allereie med – Vi skal bli dei første i verda til å

Denne nettstaden nyttar cookies for å sikre deg den beste opplevinga på nettstaden.

Kontakt

Heisann!

Så bra at du vil vita meir om Dialead Coach. Fyll ut kontaktskjemaet under, så kontaktar me deg så raskt som mogleg. Du kan òg gjerne slå på tråden, senda oss ein e-post eller kontakta oss gjennom sosiale medium.

Telefon

+47 48339125

E-post

Adresse

Sentrumsgata 38, 6891 Vik i Sogn

Sosiale medier

Kontakt

Heisann!

Så bra at du vil vita meir om Dialead Cloud. Fyll ut kontaktskjemaet under, så kontaktar me deg så raskt som mogleg. Du kan òg gjerne slå på tråden, senda oss ein e-post eller kontakta oss gjennom sosiale medium.

Telefon

+47 48339125

E-post

Adresse

Sentrumsgata 38, 6891 Vik i Sogn

Sosiale medier